Ebben az évben is szeretettel várlak benneteket. 

 

A II. Máriaremetei Iskolában keddenként 15.45 - 17 óráig a kisebbeknek,  17-18.30 óráig középiskolásoknak tartok drámafoglalkozásokat.

 

Csoda jó gyerekekkel együtt felépíteni egy közös világot. Iskola idő után persze sokkal könnyebb. Nincs bennük a megfelelési kényszer, viszont sokkal türelmesebbek egymással. Hogy aktuális legyek, KÖSZI a Köszisekkel töltött időt. Szuper volt. ....s már. hangolódom a következőre, a Tabajdi táborra július 6-12.

 

 

 

Július 6-12 ismét lesz Tabajdon KÖSZI tábor. . Még lehet jelentkezni a szalcser@gmail.com címre írva. Az ár nem változik.42 000 Ft 7 nap 6 éjszaka.

 

Március 20.-án megtartjuk szokásos Jótékonysági előadásunkat, remélhetőleg, legalább 200 embernek a Remete-kertvárosi Általános Iskolában. Most az iskola folyosóin a pakolási lehetőséget szeretné fejleszteni az iskola, hangulatos padok, fogasok formájában.  A Rrrr című darabot adjuk elő 15 tehetséges ksicsikó által. Majd ezek után kipróbáljuk magunkat az országos gyermekszínjátszó fesztiválon is.

 

KÖLYÖK-SZÍNJÁTSZÓ

 

Pár éve az Ász-táborba hívott meg Gáspár András és Balázs Ági tanítani. Pedagógusi létezésemet nyugdíjas koromra terveztem, de nekik köszönhetően belevágtam, hogy középiskolásokkal 7 nap alatt darabot készítsünk el.

Ebben az évben nagy tapasztalatokat sikerült szereznem! Meghirdettem általános iskolában, sőt felnőtteknek is a színjátszást. Így három generációt megtapasztalva, lubickolok a "melyik a legjobb?" élvezetében:) Mert fantasztikus tanítani, emberekkel foglalkozni, felkészülni az együtt létekre, órákra! Ők ne is tudják, mennyit gondolkozom rajtuk. Alap célom, nem is a színjátszás, hanem a személyiségfejlesztés, az önfeledt játékra való felkészítés, a "sok-minden" kijátszása magukból.Mert ugye, annyi mindent bedolgozunk magunkba, anélkül, hogy tudatosítanánk, mennyi sebet szerzünk. Ki kell jásztani magunkból mindezt, s nem profinak kell lenni, hanem önfeledtnek!!!! ...s lehet, hogy profik is lesznek:)

A II. kerületi Remete-kertvárosi általános iskolában lehet megtalálni a KÖ-SZI-t. 

Kölyökszínjátszó, de egyben köszönjük is, hogy együtt játszhatunk:) Minden megmérettetés előtt körbe állunk, s kimondjuk, Köszi:)

 

Még van pár hely a nyári budapesti táborunkba is 24-28.-ig 9-17 óráig várjuk a játszani vágyó 9-12 éves gyermekeket. Szituációs játékokat-, csapatjátékokat játszunk, fürdünk, s közben elkészül egy kis előadás,

melyet a szülőknek bemutatunk az utolsó napon.

Célom, hogy a gyerekek önfeledten, önbizalmukat erősítve és megfelelési kényszer nélkül játszanak, létezzenek!

 

Tavaly kezdtem tanítani, s tábort tartani. Nem fáradtam bele, sőt! Felemelő érzés a gyerekkel lenni:) Év közben persze húzós, mert szanaszét vannak szegények, de nyáron?! Szuper! Elmondtam nekik, hogy csak rajtunk múlik a hangulat, nincs hajtás, megfelelési kényszer, csak jókedv, játék , s az ebből születő alkotás van. Június 24-én Budán, zöldövezetben induló hétre még van 4 hely.Ezen a nyáron kezdjük a TÁJ-tábort, azaz tabajdi állati jó színjátszó. A KÖSZI színjátszót tehát kis időre, július 14-20.-ig Tabajdra telepítjük. Ott egy színházi előadás létre hozása mellett a gyerekek megismerkedhetnek mesterségekkel, méhészkedés gyönyöreivel, a méhek életével, társadalmával. Elképesztőek, van mit tanulnunk tőlük!!! Egyszer én is megtanulom ezt a szakmát. Betekintést nyernek majd a tábor lakói a sajtkészítés fortélyaiba is. Na és a hétvégén persze a szokásos, 5 nap alatt elkészült előadásunkat bemutatjuk. Mert erre bizony képesek a gyerekek:)))) Akit érdekel, írjon a szalcser@gmail.com címre. 

 

Elindult ezen a nyáron a tabajdi tábor. Kár, hogy nem volt energiám a táborba, kissé szorongva érkező gyerekeket fotózni...mert bizony volt különbség a távozó, áradó, ölelkező arcokhoz képest:) Belaktuk a tabajdi iskolát. Reggelente, amikor még javában aludtak az éjszaka még nyüzsgő csibék, fürödtem a suliba beragyogó napban és úgy éreztem, mintha mind a 32 gyerek mind az enyém lenne. Jövő nyáron folytköv:)
A Remete-kertvárosi iskolában természetesen folytatódik az évközi munka.
Mellékelt képek:
Láthattok pár képet, (a képek menüpontban) ahogy a gyermekek szülei várakoznak az erdőben felállított színpad előtt.
Mi éppen rákoncentrálunk az 5 nap alatt elkészített előadásra.
Az Értékes vagy című mese színpadi adaptációja.
Bemelegítő jelenetek. -ahol csak ketten vannak.