Írói munkásságom

 

Egy hirtelen felkérésnek köszönhetően kezdtem el darabot írni. Azt mondták, csináljam meg a Csipkerózsikát gyereknapra a Városligetben. Csináljam meg? Hát ahhoz darab is kell, meg ugye szereplők!

Így Sultz Sándorral neki ültünk és elkészült a Csipkerózsika első színpadi változata. Az olyan jól sikerült, hogy a Veszprémi Petőfi Színház 2 felvonásos zenés darabként játszotta 1996-ban.

Hogy írni kezdtem, azért is furi számomra, mert az iskolai fogalmazás házijaimat, nagyjából a szüleim írták:)

 

Az Ötödik Sally eljátszására lélekben 7 évig készültem, a könyv dramatizálása kb másfél évig tartott. Tudtam, a szerep/szerepek:) nehézsége miatt, addig nem kezdhetem el próbálni, amíg nem készültem el teljesen a darabbal, s minden egyéb szervezési dologgal.

 

2005-ben két nap alatt írtam meg az első "önálló" darabom És a nyolcadik napon címmel. A fejemben-lelkemben persze egy fél évig érleltem a történetet, s a jeleneteket. 5 évig játszottuk a Thália Színházban, s szerte az országban.

2008-ban Tv-film forgatókönyvvé formáltam. 

 

2006-ban két hét alatt folyt ki belőlem a GRAMP első változata.  2010-ben újra neki lendültem, bemutatásra is került. Gáspár András segítségével, a próbákon is rengeteget alakítottam, igaziból akkor állt össze a teljes történet.

A GRAMP-groups and many people-azaz csoportok és sok ember együtt. Ez a cím nem sokat mond magyarul:), ezért, mivel 

Demjén Ferenc dalai hangzanak el, ezért a legközelebbi bemutatón már "magyarítom" a címet: Sajtból van a Hold avagy GRAMP.

 

2012-ben megjelent első könyvem:Lélekre vetkőzve címmel.

Férjemmel szépen, szeretettel mindent megoldottunk az elmúlt 27 évben.

Ezt osztom meg tanulságképpen, segítségképpen az arra kíváncsiakkal:)

 

Visszajelzések a könyvről:

 

"...ha előbb olvasom, nem váltam volna el!..."

 

"Tegnap találtam rá a interneten a könyvedre, éreztem, hogy nekem azonnal meg kell vennem. 1 óra múlva már a kezembe tartottam és a parkolóban az autóban ülve elkezdtem olvasni. 2 óra elteltével a teljes történet az enyém volt. Ezt a könyvet nekem/hozzám írtad. /Gondolom sok ember lesz még ezzel így/..."